Van stek tot gypsophila

Klaver Gypsophila: white purity of the finest.

Voordat uw Gypsophila de witte zuiverheid en premium kwaliteit bereikt zoals wij deze voor ogen hebben, gaat er een specifiek groeiproces aan vooraf. Van teelt in Ethiopië tot in de vaas bij de eindgebruiker: we nemen u graag mee in het groeiproces van Gypsophila bij Klaver Flowers.

Bewortelen van de stekken

Het productieproces van gypsophila begint bij de moederplant. We snijden stekken van de moederplant af en bewortelen vervolgens de stekken. 

Na het bewortelen worden de stekken uitgeplant, waarmee het groeiproces van gipskruid begint. 

Telen en oogsten van gypsophila

De wortelstekken planten we uit in de buitenlucht op onze velden in Ethiopië, waarna we de stekken telen tot het gipskruid bijna bloeit. Hier komt veel precisie bij kijken: wanneer de eerste bloem opengaat, oogsten we de stelen. We kiezen er bewust voor om niet volledig in bloei te oogsten, dit doen wij namelijk in een speciale kas. We willen de zuiverste kleur aanbieden, en factoren als te veel regenval of juist te veel zon kunnen hier een nadelige rol in spelen. Wij kiezen voor puur wit op zijn best!

White purity of the finest

Na de oogst wordt iedere steel ontbladerd en gewogen om aan de juiste specifciates en klanteisen te voldoen. De stelen worden gebost en in de kas gezet om in bloei te komen. Door dit proces in de kas af te ronden krijgen we de meest zuivere kleur wit op de bloemen. 

Na de vierde dag doen we, net zoals bij onze lelies, handmatig een kwaliteitscheck om te zien welk gipskruid klaar is om ingepakte te worden en naar onze klanten te sturen. 

De reis van gypsophila naar Europa

Om ons gipskruid bij u en uiteindelijk bij de eindgebruiker te krijgen, worden de bloemen goed ingepakt. Het ingepakte en gekoelde gipskruid gaat per lucht-transport naar Europa, waar onze partner Alkemade in Aalsmeer de dozen uitpakt, een laatste kwaliteitscheck doet en vervolgens zorgt dat het gipskruid naar de klant of de veilingklok gaat.

Premium kwaliteit van gypsophila

Het grootste verschil tussen het groeiproces van onze lelies en gypsophila, is dat we bij onze lelies eigen soorten telen. Voor het gipskruid dat wij telen, werken wij samen met kwalitatieve veredelaars, die veel onderzoek hebben gedaan naar de beste soorten gipskruid. Zo weten wij zeker dat wij u een premium product Gypsophila aanbieden.

Het productieproces van gipskruid is een totaal ander, maar minstens net zo interessant proces ten opzichte van het groeiproces van onze lelies

Wilt u meer weten over het groeiproces van onze Gypsophila, of heeft u interesse in onze Gypsophila? We vertellen u graag meer!

Bestel bloemen

Lelies of Gypsophila bestellen? We helpen u graag verder! Plaats eenvoudig uw bestelling via Floriday of laat uw verzoek achter.

Bestel bloemen

Ontdek onze Quality by Nature in de nieuwsbrief