Geschiedenis

Elke dag werken we bij Klaver Flowers aan de beste kwaliteit van onze producten. Kwaliteit bieden zit nu eenmaal in onze natuur. Al decennialang. Om u een beter beeld te geven van het familiebedrijf, nemen wij u - met gepaste trots - mee door de tijdlijn van Klaver Flowers.

Een uit de kluiten gewassen familiebedrijf

Voordat Klaver Flowers (voorheen: Klaver Lily) het bedrijf werd zoals u ons nu kent, gaan er een aantal generaties vooraf – met elke generatie zijn eigen ontwikkelingen.

De eerste kas

Het verhaal begint bij “Opa Klaver”.  Begin 20e eeuw startte hij zijn eigen bedrijfje, gericht op vollegronds groenteteelt. Dit breidde hij steeds meer uit, met onder andere een kas voor het kweken van aardbeien. Zo werd de eerste kas ‘geboren’.

Van "Aardbeienkoning" naar bloemen

Na veel mooie jaren voor opa Klaver, droeg hij het stokje over aan twee van zijn zoons. In plaats van door te gaan waar opa was begonnen, gooiden zij het roer om. De focus lag hiermee niet langer meer op aardbeien- en groenteteelt, maar verschoof naar de bloemen. Er werden diverse bloemen gekweekt, zoals tulpen en irissen.

Lelies in de kas

Na een tijd bloemen kweken, richtten de broers de aandacht op twee seizoensproducten: chrysanten in de zomer, lelies in de winter. Uiteindelijk bleek de lelieteelt het meest interessant voor de gebroeders Klaver. Begin jaren ’90 werd hierdoor de keuze gemaakt om de focus volledig op lelieteelt te richten. Hiermee leerden we als familie nóg meer over de lelie. Klaver Lily werd hierbij geboren.

Een nieuwe generatie Klaver Flowers

Rond de eeuwwisseling vond er bij Klaver Flowers ook een wisseling plaats. De twee broers deden (binnen een aantal jaar na elkaar) een stapje terug in de BV en gaven op hun beurt het stokje weer door aan de nieuwe generatie, (klein)zoon Gert-Jan  en (klein)dochter Lydia. Gert-Jan en Lydia hadden net als hun vader en oom nieuwe, frisse ideeën om het bedrijf verder te laten groeien. 

Van Heerhugowaard tot Ethiopië

Het kleine stukje land van de vorige eeuw in Heerhugowaard, kreeg in 2007 een nieuwe wending. In plaats van uit te breiden in Heerhugowaard, maakten Gert-Jan en Lydia de stap om in Afrika te beginnen.

Na veel rondkijken in diverse landen, viel de keuze uiteindelijk om een stuk grond te huren in Ethiopië en hier de kansen aan te pakken.  Inmiddels is ons stuk grond hier uitgebreid naar 50 ha, waar we dagelijks met onze mooie producten werken!

Uitbreiding assortiment: Klaver Gypsophila

De laatste uitbreiding van Klaver Flowers is de toevoeging van gipskruid (gypsophila) aan ons assortiment. Waarbij de focus in Ethiopië eerst volledig op lelies lag, werd het later tijd om onze lijn uit te breiden. De grond in Ethiopië leent zich perfect voor het productieproces van gipskruid. Na diverse succesvolle proeven en het toevoegen van gipskruid aan ons assortiment, introduceren wij met trots de twee labels van Klaver Flowers:

Nu: sturen op duurzaamheid en kwaliteit

Na zoveel jaar ervaring met specifieke producten, kunt u verwachten dat wij uitgeleerd zijn. Maar dat zijn wij gelukkig nooit.  De wereld om ons heen verandert namelijk, zo ook in de bloemensector. En onze organisatie verandert hierin mee.

Klaver Flowers is zich bewust van haar impact op mens en mileu. Klaver Flowers wil haar mileufootprint zo veel mogelijk beperken door duurzaam te ondernemen. 

Het leren, innoveren en voorop willen lopen met nieuwe technieken geeft elke dag weer nieuwe energie. Hierdoor wordt onze kwaliteit elke dag een klein stukje beter. En dat ziet u terug in onze lelies en gypsophila.

Dat is Quality by Nature bij Klaver Flowers.

 

Bekijk ons assortiment 

Bestel bloemen

Lelies of Gypsophila bestellen? We helpen u graag verder! Plaats eenvoudig uw bestelling via Floriday of laat uw verzoek achter.

Bestel bloemen

Ontdek onze Quality by Nature in de nieuwsbrief